Kroměříž: Radnice vyměnila povrch hřiště Základní školy Slovan

06.11.2022 9:51 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice dokončila opravu povrchu sportovního hřiště Základní školy Slovan. Stavbaři vyměnili stávající trávník a nahradili ho umělým sportovním povrchem rekreační, školní a středněvrcholové úrovně.

Kroměříž: Radnice vyměnila povrch hřiště Základní školy Slovan
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Hřiště je hojně využívané žáky základní školy a v odpoledních a večerních hodinách také veřejností, která si ho pronajímá. Výměna opotřebovaného povrchu byla nezbytná k tomu, aby byl areál bezpečný,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Náklady na rekonstrukci hřiště, o kterou se postarala společnost DISKET z Biskupic na Zlínsku, činily zhruba 4,5 milionu korun. „Nový povrch tvoří umělý trávník s křemičitým pískem a gumovým granulátem tloušťky minimálně 45 milimetrů v odstínu tříbarevná zelená na podkladní pružné podložce,“ popsal vedoucí radničního odboru investic Libor Pecháček. V rámci rekonstrukce trávníku bylo hřiště vybaveno i novými brankami, které splňují nejvyšší bezpečnostní parametry.

ZŠ Slovan je největší základní školou v Kroměříži. Byla otevřena 1. září 1973. Školní areál tvoří čtyři pavilony, školní pozemek se skleníkem, dvě nádvoří, atrium a školní hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…