Kroměříž: Vratné kelímky představí dominanty města i zajímavé akce

06.04.2020 7:35

Veřejná soutěž na podobu vratných kelímků, které bude město a další organizace využívat při svých akcích, má vítěze. Autorkou nejzdařilejšího grafického návrhu, který vybrala hodnotící komise z celkem třinácti přihlášených, a výherkyní částky 7777 korun je Kateřina Blahutová z Kroměříže.

Kroměříž: Vratné kelímky představí dominanty města i zajímavé akce
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Vítězná grafika kelímku přestaví ve zjednodušené podobě svému majiteli některé dominanty města i zajímavé společenské, kulturní či sportovní akce a aktivity spojené s Kroměříží,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Lidé při troše fantazie poznají na obrázcích zámeckou věž, rotundu i králičí kopec v Květné zahradě, festival vojenských hudeb, Advent na radnici, arcibiskupské zámecké sklepy či Tizianův slavný obraz Apollo a Marsyas. Podklad pod veselými obrázky na kelímku má žlutou barvu kroměřížského loga.

Kroměříž

„Návrh ilustruje sérii zážitků a aktivit, které dělají Kroměříž jedinečnou. Návštěvníci města i místní se mohou ztotožnit s některým z autentických zážitků. Kelímek hraje roli věrného společníka při jejich dobrodružstvích,“ vysvětlila autorka vítězného návrhu.

Město v současné době hledá výrobce kelímků ve dvou velikostech – 0,5 litru a 0,3 litru. „Od využití vratných kelímků si slibujeme snížení množství plastového odpadu, zvláště při pořádání kulturních a společenských akcí pod širým nebem,“ dodal místostarosta Vratislav Krejčíř. Kelímek bude zároveň zajímavým a funkčním propagačním předmětem, který bude k dispozici nejen při nákupu nápoje, ale také jako suvenýr v informačním centru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…