Kroměříž představuje v moravských městech své krásy i letošní výročí

11.05.2023 19:06 | Tisková zpráva

Prezentaci krás Kroměříže i letošního 760. výročí trvání města připravila na letní turistickou sezonu kroměřížská radnice. Ve spolupráci s projektem Galerie VENKU seznamuje na venkovních panelech, umístěných pod širým nebem v moravských městech, s nejzajímavějšími objekty a místy v Kroměříži.

Kroměříž představuje v moravských městech své krásy i letošní výročí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Velkoformátové oboustranné nosiče si mohou prohlédnout návštěvníci i obyvatelé moravských měst zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO, Brna, Lednice a Olomouce, a také Ostravy. Slouží jako seznámení s Kroměříží, a především jako pozvánka k návštěvě našeho města a prohlídce míst prezentovaných na fotografiích,“ uvedl starosta města Tomáš Opatrný.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28252 lidí

Šest oboustranných panelů bude umístěno do 21. května v Brně na Moravském náměstí, kde si je mohou prohlédnout lidé, procházející parkem po takzvaném páteřním chodníku. Od 21. května do 21. června budou fotografie zdobit a zvát do Kroměříže návštěvníky zámeckého parku v Lednici. Ve dnech 21. června až 2. července budou panely prezentovat Kroměříž a její památky v Olomouci na Horním náměstí u Caesarovy kašny. Své putování zakončí v ostravském obchodním centru Futurum, kde budou k vidění od 2. do 16. července.

„Fotografie s úvodním textem a popiskami představují centrum Kroměříže, Arcibiskupský zámek z několika pohledů, Podzámeckou zahradu a místa v ní mnohdy skrytá, Květnou zahradu v celé její kráse i místa k odpočinku a relaxaci,“ doplnil radní Jiří Kašík.

Projekt Galerie VENKU oživuje a kultivuje volně dostupná veřejná prostranství, náměstí, parky. Nabízí novou formu zážitku oproti klasickým vnitřním výstavním prostorám. Vznikla původně jako reakce na uzavření kulturních zařízení a galerií se záměrem nabídnout široké veřejnosti alternativní formu zážitku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…