Kroměříž získala evropskou dotaci na modernizaci učeben základních škol

20.08.2018 20:16

Kroměřížská radnice získala peníze z evropských fondů, za které bude moci vylepšit učebny základních škol. Celkové náklady dosahují téměř 17,5 milionu korun, město získá asi 15,7 milionu korun jako dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Kroměříž získala evropskou dotaci na modernizaci učeben základních škol
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Mám radost, že společný projekt našich základních škol uspěl a že díky němu budeme moci učebny modernizovat,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Na základních školách Slovan, U Sýpek a Zachar bude vylepšeno připojení k internetu a také počítačové sítě. Na Slovanu budou nově vybaveny dvě a na Zacharu jedna učebna informačních technologií. Na Základní škole U Sýpek bude vybudována učebna přírodních věd s integrovaným skleníkem, která bude sloužit k výuce přírodovědných předmětů s důrazem na pěstitelské práce a realizaci laboratorních prací a pokusů.

Dílčí cíle projektu budou vzájemně provázány

Žáci základní školy Zachar se budou moci těšit také na modernizované učebny přírodních věd se zaměřením na výuku chemie. U základních škol Oskol, U Sýpek a Zachar bude také doplněna zeleň. Součástí projektu je i zajištění plné bezbariérovosti Základní školy Oskol. „Dílčí cíle projektu budou vzájemně provázány. Školy budou učebny využívat na základě společné dohody a vyčleněním hodin v rozvrhu pro spolupracující školy,“ doplnila Michaela Kavanová z odboru rozvoje města.

Realizace projektu nazvaného „Škola pro všechny, věda hrou“ je naplánována na letošní a příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…