Liberec: Bezplatné plavání pro onkologicky nemocné

04.07.2018 10:46

Od 4. července probíhá pod hlavičkou Amelie, z.s. bezplatné plavání pro onkologicky nemocné. Plavání probíhá každou středu od 16:00 do 17:00 v libereckém bazénu.

Liberec: Bezplatné plavání pro onkologicky nemocné
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Ještě jsou volná místa a onkologicky nemocní se mohou hlásit. „Plavání se řadí mezi sportovní aktivity, které jsou onkologicky nemocným doporučovány pro rehabilitaci jako jedny z prvních sportovních aktivit. Díky fyzikálním vlastnostem vody nedochází k přetížení kloubů a svalů a voda přináší i nižší riziko vzniku úrazů a přetížení kardiovaskulárního systému oproti sportovním aktivitám na souši“ říká Mgr. Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci a dodává, „loňská účast nás přesvědčila o tom, že pohyb touto cestou můžeme zprostředkovat lidem, kteří ho potřebují a kterým prospívá.“

Kromě plavání nabízí Centrum Amelie možnost účastnit se zdravotního cvičení pro onkologicky nemocné a jejich blízké, vycházek po okolních zajímavostech či tvoření na podporu jemné motoriky. Nejdůležitější součástí služeb je sociální a psychologické poradenství. V případě zájmu je možné si zapůjčit v Centru i některou z knih, věnovaných onkologické problematice. Veškeré služby jsou poskytovány zdarma.                                                       

Centrum Amelie v Liberci je otevřeno v úterý a čtvrtek od 9.00 do 12.00 v Krajské nemocnici Liberec (budova U, 1. patro). Lidé se mohou na aktivity přihlašovat osobně, telefonicky (608 458 277) či e-mailem (liberec@amelie-zs.cz).

Více informací o organizaci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…