Liberec: Každý dobrovolník doručí 106 roušek seniorům

07.04.2020 17:17

Čtyři desítky dobrovolníků z řad Liberečanů a dvacítka dobrovolných hasičů se zapojuje v tomto týdnu do roznášení roušek seniorům v Liberci.

Liberec: Každý dobrovolník doručí 106 roušek seniorům
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Počínaje pondělím 6. dubna začalo město Liberec doručovat do schránek zdarma všem seniorům (od 65 let) v Liberci a Vratislavicích n. N. ochranné roušky, které samo zajistilo a získalo od lidí. Balíčky s rouškou a informačním letákem připravují ráno úředníci libereckého magistrátu a pak ještě průběžně během dne, podle toho jak roušky aktuálně docházejí.

Každému dobrovolníkovi přidělíme na radnici 106 roušek a seznam adresátů. Vytvořili jsme mapu doručovacích orksků, podle které vyrážejí dopoledne rozvážet dobrovolní hasiči a odpoledne dobrovolníci z Komunitního střediska Kontakt Liberec a zaměstnanci magistrátu. Do této akce se zapojuje každý, kdo má zrovna volné ruce.

Původně jsme doručení všech roušek pro 20 tisíc seniorů naplánovali na dva týdny, ale zdá se, že to zvládneme do tohoto čtvrtka.

Pro všechny ještě připravujeme rouškomat, který umístíme do Obchodního centra Forum. Jedna rouška bude stát symbolických 20 korun a výtěžek poputuje na dobročinné účely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…