Liberec: Město čerpá dotace pro dobrovolné hasiče

01.12.2023 19:06 | Tisková zpráva

Městu Liberec se opakovaně daří čerpat dotace na opravy techniky, obměnu výstroje a vybavení dobrovolných hasičů. Nejinak tomu bylo i v průběhu roku 2023.

Liberec: Město čerpá dotace pro dobrovolné hasiče
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

I letos se městu Liberec podařilo uspět s několika žádostmi o finanční prostředky z dotačního programu Libereckého kraje „Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje“. Statutární město Liberec díky této podpoře, která činí 60 procent uznatelných nákladů, mohlo realizovat další opravy dvou cisternových automobilových stříkaček z Machnína a Pilínkova, nákup osobních ochranných prostředků a technického vybavení.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10896 lidí

Z ochranných pomůcek bylo zakoupeno vybavení pro zasahující hasiče, např. zásahové obleky, ochranné přílby a kukly, rukavice, obuv a zásahové opasky. Z technického vybavení bylo pořízeno nové kalové čerpadlo pro JSDH Růžodol I, záchranářská nosítka, elektrocentrála a dýchací technika. Ochranné prostředky byly rozděleny podle potřeby mezi všechny jednotky. K vleku nouzového přežití byl zakoupen nový nafukovací stan s větší kapacitou ubytovaných.

Celkové náklady na výše uvedené a realizované akce činily 1 317 000 korun, z čehož dotace Libereckého kraje pokryla částku 789 600 korun. Z vlastního rozpočtu tak uhradilo město Liberec 527 400 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…