Liberec: Opravy cest v parku Petra Bezruče jsou dokončeny

03.07.2018 13:01

Stavební práce na cestách v parku Petra Bezruče, který se nachází mezi ZOO a ul. Riegrova v Lidových sadech, byly ukončeny na konci měsíce června.

Liberec: Opravy cest v parku Petra Bezruče jsou dokončeny
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Zde město přistoupilo ke kompletní obnově parkových cest, které již byly v nevyhovujícím stavu, a to hlavně díky přívalovým dešťům z minulých let, které v mlatových cestách vyhloubily hluboké erozní rýhy. V rámci stavební činnosti proto bylo provedeno zapravení těchto erozních rýh. Upravena vrchní obrusná vrstva ze žulového eluvia (perk). Dále bylo provedeno dohumusování poškozených ploch a zatravnění.

Na cestách byly samozřejmě upraveny odvodňovací žlaby a svodnice včetně doplnění nových úseků dláždění ze žulových odseků, a to dle požadavků Národního památkového ústavu. Na několika místech bylo provedeno vyústění do terénu, které zabrání odvádění dešťové vody z parku. Okraje cest byly stabilizovány ocelovou pásovinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…