Liberec: Výtěžek z Plesu primátora podpoří asistenční službu seniorům

24.01.2018 19:47

Rada města schválila přidělení výtěžku z primátorského plesu pro organizaci, která poskytuje asistenční služby seniorům. Předmětem darovací smlouvy je peněžitý dar ve výši 52 395 Kč. Historicky třetí obnovený Ples primátora přilákal v sobotu 6. ledna 2018 do Clarion Grandhotelu Zlatý Lev více než tři stovky návštěvníků. Oblíbená společenská událost měla i v letošním roce charitativní rozměr. Výtěžek z plesu ve výši více jak 50 tisíc Kč poputuje na podporu organizace Reva.

Liberec: Výtěžek z Plesu primátora podpoří asistenční službu seniorům
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Reva je liberecká obecně prospěšná společnost, která poskytuje asistenční služby seniorům, kteří nemohou ve svém domácím prostředí žít bez pomoci druhé osoby. Reva pomáhá starších lidem s tím, co sami nezvládají při péči o vlastní osobu a při zajištění chodu domácnosti. Ať už jde o nákup, společné vaření, drobný úklid nebo jen popovídání se seniorem. Stejně tak doprovod na úřad, k lékaři, za kulturou nebo třeba na procházku. V případě potřeby asistentka kontaktuje následnou sociální a zdravotní péči.

„Upřímně mne těší, že i letos výtěžek z plesu podpoří dobrou věc. Peníze z loňského plesu jsme věnovali dennímu stacionáři Alvalída na nákup pomůcek. Tentokrát jsme zvolili oblast pomoci seniorům. Asistentky a asistenti z Revy jsou pro starší lidi společníky doma i ve styku s okolním prostředím. Reva se stará tak, aby její služby vycházely ze samotných potřeb jednotlivých seniorů. Takovou činnost rád prostřednictvím peněžitého daru podpoříme,“ uvádí primátor Liberce Tibor Batthyány.

Reva o.p.s. byla založena v roce 2002. Zakladatelky společnosti Eva Štanclová a Dana Kalibová reagovaly na potřeby obyvatel Liberecka a naprostý nedostatek kvalitních služeb pro seniory, kterým by takovéto služby umožnily žít co nejdéle ve svém přirozeném sociálním prostředí, mezi svými blízkými a přáteli s přiměřenou pomocí sociálních služeb.

Počátkem roku 2003 pracovalo pro organizaci 5 zaměstnanců. Vzhledem k nárůstu počtu uživatelů vzrostl i počet zaměstnanců na současných 30 osob, z toho 26 osob je v přímé péči u 50 seniorů v Liberci a jeho blízkém okolí.

Materiál o darovací smlouvě bude následně projednán zastupiteli města Liberce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…