Litoměřice: Bývalá tržnice prochází zásadní proměnou

17.04.2018 12:17

Velkou proměnou prochází v těchto dnech areál bývalé tržnice v centru Litoměřic. Z původního prostoru zaplněného převážně vietnamskými stánky s oblečením vznikne relaxační zóna se třemi stálými prodejními stánky a místem pro příležitostný prodej – například domácích výrobků, uzeniny, regionálních produktů apod.

Litoměřice: Bývalá tržnice prochází zásadní proměnou
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na ploše nyní probíhají terénní úpravy, včetně instalace nového osvětlení. V nejbližších dnech dojde u dlouhé stěny naproti hradební zdi k usazení buněk, jež mají sloužit jako prodejní stánky. Poté přijde na řadu pokládka dlažby, budování přístřešků před stánky, hygienického zázemí pro prodejce a výsadba zeleně. „Plánujeme zde výsadbu záhonů a také tři zatravněné plochy ve střední,  horní a dolní části podél hradební stěny, přičemž dvě ozdobí socha. Areál je koncipován jako klidová zóna, takže samozřejmostí budou lavičky a stojany na kola,“ nastínil podobu nově vznikajícího prostoru investiční technik města Ladislav Pošík. Součástí areálu bude i nová brána, která areál na noc uzamkne.

Ve druhé polovině dubna zveřejní město nabídku na pronájem pevných stánků. „Mělo by zde být nabízeno hlavně občerstvení, ovoce a zelenina apod.,“ specifikoval vedoucí majetkového odboru MěÚ Václav Härting. Zbude však i místo pro příležitostné prodejce, jako například prodavače květin, domácích výpěstků apod.

„Revitalizaci bývalé tržnice chceme dokončit do konce května,“ upřesnil místostarosta Litoměřic Václav Červín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…