Litoměřice: Část centra obsadí filmaři. Natáčení omezí dopravu

23.10.2022 18:33 | Tisková zpráva

Do Litoměřic se po několika měsících opět vrátí filmový štáb, který tu bude pro společnost Netflix dotáčet scény do akčního snímku Extraction 2 (česky Vyproštění). Natáčení s sebou dočasně přinese několik dopravních omezení v části centra města. Řidiči i rezidenti musí se změnami v provozu počítat v termínu od pondělí 31. října do úterý 15. listopadu.

Litoměřice: Část centra obsadí filmaři. Natáčení omezí dopravu
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Dočasný zákaz zastavení se dotkne ulic Jezuitská (ta bude během natáčecích dnů uzavřena zcela), Wintrova a Mostecká. Dále také Mírového náměstí, kde nebude možné parkovat v prostoru naproti muzeu a na parkovacích místech před Raiffeisenbank. Tam budou vyhrazená místa pro technická auta štábu, vozidla cateringu, osobní vozy a rezidenty z Jezuitské ulice a Wintrovy ulice. S takzvaným pohyblivým záborem se počítá na Kostelním náměstí. Místa, kterých se omezení dotkne, budou včas označena příslušným dopravním značením.

Jak nastínil Martin Svoboda z produkční společnosti Stillking Films, stejně jako letos v březnu bude štáb z velké části pořizovat záběry v interiérech kostela Zvěstování Panny Marie.

„Budeme točit v podstatě v podobném rozsahu jako na jaře, ale spíše méně,“ informoval Svoboda a vysvětlil, že půjde o takzvané dotáčky, kdy je potřeba některé záběry znova přetočit. Ačkoli se bude jednat o akční film plný přestřelek a honiček, nemusí se obyvatelé dotčené lokality v souvislosti s natáčením obávat hlučných zvukových efektů.

Podle Martina Svobody by na natáčení v Litoměřicích měly být pravděpodobně přítomny i hlavní hvězdy filmu. Zda mezi nimi bude i herec Chris Hemsworth známý jak z prvního dílu Extraction, tak i jako superhrdina Thor v komiksové sérii Avengers, není zatím jasné. 

„Filmový štáb se nejspíš vrátí také na další místa v České republice, kde druhý díl Extraction vznikal,“ doplnil Martin Svoboda.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…