Litoměřice: Díky programu ESO ušetřilo město více než tři čtvrtě milionu korun

14.06.2021 16:44

Město Litoměřice se zapojilo do vzdělávacího projektu Efektivní správy obcí - tzv. ESO, který zaštiťuje Svaz měst a obcí. Zaměstnanci úřadů díky projektu absolvují zdarma akreditovaná zákonem stanovená školení v on-line formě, čímž šetří náklady na povinné vzdělávání úředníků.

Litoměřice: Díky programu ESO ušetřilo město více než tři čtvrtě milionu korun
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Do projektu se náš úřad zapojil v roce 2019 a během minulého a letošního roku na 8 desítek kolegů absolvovalo během 250 dní celkem 2000 školicích hodin. Celkově jsme na nákladech ušetřili 750 tisíc korun. Kromě úspory v rozpočtu jsou kurzy na vysoké odborné úrovni a mají akreditaci Ministerstva vnitra. Povinnost dalšího vzdělávání úředníků a vedoucích úředníků vyplývá ze zákona,“ uvedl tajemník Městského úřadu Litoměřice Milan Čigáš.

Projekt byl velkým přínosem i v období pandemie, kdy další vzdělávání zaměstnanců městského úřadu mohlo bez obtíží pokračovat.

„Vzdělávací projekt jsem doporučil také našim zastupitelům, starostům na Litoměřicku a kolegům ze severočeského regionu,“ dodává tajemník Čigáš.

Realizace projektu je kompletně financována z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a z finančních zdrojů státního rozpočtu České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…