Litoměřice: Hlasujte pro projekt, který vás nejvíc zaujal

16.05.2019 20:21

Dětské hřiště při Základní škole Havlíčkova, Naučná stezka na Mostné hoře, Discgolfové hřiště nebo Lelkování v Litoměřicích. To jsou názvy čtyř projektů přihlášených do letošního participativního rozpočtování města. O tom, který nápad zvítězí, můžete rozhodovat do konce května prostřednictvím elektronické ankety.

Litoměřice: Hlasujte pro projekt, který vás nejvíc zaujal
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Projekt číslo 1 s názvem „Dětské hřiště při ZŠ Havlíčkova“ dává příležitost k zábavě, a také rozvoji motorických schopností, koordinace a zvýšení fyzické zdatnosti. Jeho tvůrci plánují do prostor areálu školy umístit herní prvky, například houpačku, šplhací věž či pískoviště. Hřiště by pak sloužilo jak žákům, tak veřejnosti. Projekt číslo 2 - „Naučná stezka na Mostné hoře“ se zaměřuje na rozvoj vztahu dětí k přírodě a vzdělávání, a to prostřednictvím rozmístěných naučných prvků s lesní tematikou. Projektem číslo 3 je „Discgolfové hriště“, jehož cílem je podpořit nové moderní sportovní aktivity. Discgolf je hra s létajícím talířem (frisbee), který se hází na cíl, pravidly připomíná golf. Místo jamek jsou však po hřišti rozmístěné koše. Projekt číslo 4 s názvem „Lelkování v Litoměřicích“ je spíše relaxačního typu a počítá s vytvořením odpočinkové zóny umístěním houpacích sítí např. do parků nebo na koupaliště.

V rámci participativního rozpočtování město uvolní každoročně 200 tisíc korun a kdokoli z obyvatel může přijít s návrhem, jak částku smysluplně využít. „V předchozích ročnících byla v rámci této akce vybudována Bosá stezka v areálu školy U Stadionu, lanová dráha na úpatí Mostné hory či Zelená oáza ve dvoře školy Lingua Universal,“ shrnula předchozí ročníky Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice, které anketu pořádá.

Podrobnosti o projektech včetně odkazu na hlasování najdete na webu Zdravého města Litoměřice (ZDE).

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…