Litoměřice: Konference Svět 2030 nabídla praktické tipy, jak na udržitelnost

20.10.2022 16:48 | Tisková zpráva

Jaký je plán na lepší svět všech zemí OSN a sedmnáct cílů udržitelného rozvoje, na kterých se všechny členské státy shodly? A jak tyto cíle uplatňovat v byznysu, napříč sektory, organizacemi, firmami i v běžném životě?

Litoměřice: Konference Svět 2030 nabídla praktické tipy, jak na udržitelnost
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Na to snažila odpovědět Konference Svět 2030, která se ve středu po celý den konala v litoměřickém hradu. Na účastníky z řad odborné i laické veřejnosti čekaly praktické tipy jak ze zahraničí, tak i z Česka nebo přímo z Ústeckého kraje, které lze v rámci udržitelnosti využít.  

Vystoupili například zástupci litoměřického městského úřadu – vedoucí odboru životního prostředí Pavel Gryndler a politik Zdravého města Petr Hermann. Vedoucí kanceláře OSN v Česku Michal Broža, zástupci Ústecké komunitní nadace, Charity ČR, Knihovny Karla Hynka Máchy, Gymnázia Josefa Jungmanna, Vysoké školy aplikované psychologie nebo také zástupci firem Malfini a Hennlich.

„Vedeme dialog s lidmi z organizací různých velikostí napříč společností. Diskutujeme o udržitelném rozvoji v našich životech. Sdílíme navzájem, co plánujeme a jak cíle udržitelného rozvoje pojímáme srozumitelně a účinně. Chceme přispívat k zachování a regeneraci našeho světa, ve kterém se dobře pracuje a žije.  Díky spolupráci a partnerství se nám to může povést. Věříme, že když se potkají správní lidé na správných místech, věci se začínají opravdu dít,“ uvedla za pořadatele Petra Sýkorová z projektu Městského úřadu v Litoměřicích LOKAL, mezi jehož cíle patří právě naplňování cílů udržitelného rozvoje.

Cíle udržitelného rozvoje:

Konec chudoby
Konec hladu
Zdraví a kvalitní život
Kvalitní vzdělání
Rovnost mužů a žen
Pitná voda, kanalizace
Dostupné a čisté energie
Důstojná práce a ekonomický růst
Průmysl, inovace a infrastruktura
Méně nerovností
Udržitelná města a obce
Odpovědná výroba a spotřeba
Klimatická opatření
Život ve vodě
Život na souši
Mír, spravedlnost a silné instituce
Partnerství ke splnění cílů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…