Litoměřice: Nemocnice otevřela zrekonstruovanou dětskou JIP

22.08.2017 8:34

Vedení Městské nemocnice v Litoměřicích představilo zrekonstruovanou dětskou jednotku intenzivní péče. Pracoviště, které od začátku července procházelo rekonstrukcí, tak znovu zahájilo provoz.

Litoměřice: Nemocnice otevřela zrekonstruovanou dětskou JIP
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Modernizace dětské JIP zahrnovala především vybudování dosud chybějícího centrálního stanoviště pro personál,“ vysvětlil hlavní cíl rekonstrukce Miroslav Janošík, vedoucí oddělení rozvoje, zdravotnické techniky a veřejných zakázek nemocnice. Součástí prací byla také nová výmalba, nové podlahy a zejména rekonstrukce sociálního zařízení, a to včetně vybudování dosud chybějícího sprchového koutu. Pracoviště dětské JIP bylo rovněž vybaveno novým nábytkem, včetně nové kuchyňské linky.

Zároveň byla v centrální chodbě 5. patra dětského oddělení položena nová podlahová krytina, byly nové natřeny dveřní zárubně. U jednoho z pokojů došlo k rozšíření vstupu z důvodu pohodlnější manipulace s lůžkem. „Pro zvýšení komfortu osob doprovázejících naše dětské pacienty byla zřízena čajová kuchyňka přístupná z hlavní chodby oddělení,“ zmínil další důležitý fakt Janošík.

Práce stály zhruba 1,2 miliónu korun, z čehož přibližně 900 tisíc připadlo na stavební práce a 300 tisíc na interiérové vybavení, včetně dřevěných atypií. „Všechny prostředky byly hrazeny ze zdrojů nemocnice, 80 tisíc korun bylo použito z finančních darů několika dárců,“ doplnil informaci Radek Lončák, předseda správní rady nemocnice.

Modernizace části dětského oddělení proběhla dle architektonického návrhu Ing. arch. Nadi Richterové.

Tajemník Městského úřadu Litoměřice Milan Čigáš předal u této příležitosti dětskému oddělení háčkované chobotnice jako dárek pro malé pacienty. Na jejich výrobě se podíleli zaměstnanci městského úřadu v rámci projektu dobrovolnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…