Litoměřice: Porodnice chystá řadu novinek

02.04.2019 8:38

Na celou řadu novinek se mohou od dubna těšit nastávající maminky, které se rozhodly využít služeb litoměřické porodnice. Čekají na ně nejen zvýhodněné ceny některých stávajících služeb, ale také služby a přístupy zcela nové.

Litoměřice: Porodnice chystá řadu novinek
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Vzhledem k velkému zájmu žen být v těhotenství aktivní a cvičit s námi, jsme v tuto chvíli zcela vyčerpali prostorovou kapacitu tělocvičny naší nemocnice. Musíme proto přistoupit k opatření, které zajistí, že ženy, které si přijdou zacvičit, budou mít skutečně místo. Na lekce počínaje 1. dubnem je proto nutné, aby se ženy na cvičení registrovaly na internetových stránkách nemocnice v objednávkovém formuláři a zaplatily předem bankovním převodem nebo na recepci nemocnice zálohu minimálně ve výši 3 lekcí, což činí 150 Kč. Zařazení do cvičení bude zájemkyním následně potvrzeno elektronicky,“ popsala první změnu na gynekologicko porodnickém oddělení Monika Boudová, vrchní porodní asistentka, a dodala, že v případě přetrvávajícího zvýšeného zájmu o těhotenské cvičení nemocnice zvažuje ve druhé polovině roku rozšířit kapacity.

Novinkou v případě cvičení těhotných ovšem je, že celková částka, kterou za cvičení v těhotenství žena zaplatí, jí bude, vybere-li si k porodu litoměřickou porodnici, následně vrácena nebo ji bude moci využít na úhradu některých nadstandardních služeb, spojených s porodem, jako je třeba využití nadstandardního pokoje, analgezie během porodu nebo poplatku za servis spojený s účastí doprovázející osoby u porodu. Stejným způsobem, tedy jako zpětnou úhradu některých nadstandardních služeb spojených s porodem, bude možné využít i částku, kterou žena v těhotenství zaplatila za předporodní kurz nebo 3D foto.

Horká linka porodních asistentek

Další novinkou pro nastávající maminky je i nonstop Horká linka porodních asistentek na tel. 416723446. „Uvědomujeme si, že těhotenství, a zvláště to první, je plné otázek. Maminky mívají řadu nejasností nebo dokonce pochybností, které potřebují okamžitě s někým probrat, a to bez ohledu na to, zda je den nebo noc. Proto jsme zavedli tzv. horkou linku, která funguje nonstop. Zde se maminky mohou se svými otázkami obrátit na sloužící porodní asistentku, která jim v rámci svých kompetencí kdykoli během 24 hodin odborně poradí,“ přiblížila fungování nové služby Boudová. Novým přístupem je také možnost doprovodu až dvou osob rodičky přímo na porodním sále nebo za předpokladu příznivého porodnického nálezu a dosažení termínové gravidity možnost programovaných (plánovaných) porodů. Porodnice se nebrání ani možnosti tzv. ambulantních porodů. „Samozřejmě jen za předpokladu, že rodiče sami předem zajistí další ambulantní pediatrickou péči a potřebná screeningová vyšetření novorozence,“ upozornila vrchní porodní asistentka.

Pro ženy, které chtějí minimalizovat dobu pobytu na stanici šestinedělí, je jistě dobrou zprávou i zkrácení doby hospitalizace po porodu: „Pokud rodiče nemají zájem o nadstandardní dovyšetření miminka za hospitalizace a nepřejí si ošetřit pupeční pahýl chirurgicky (tzv. seříznutí, pozn. redakce), je možné opustit naši porodnici 72 hodin po porodu. Je ale nutné, aby miminko prospívalo,“ zdůraznila Monika Boudová a doplnila, že maminky, u kterých byl porod ukončen cestou císařského řezu, bude možno v případě jejich zájmu u nekomplikovaného pooperačního průběhu ukončit hospitalizaci a propustit je i s miminkem domů již 5. den po operaci.

Informace k novým službám gynekologicko porodnického oddělení budou průběžně publikovány ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…