Litoměřice: Preventivního vyšetření znamének využilo 78 občanů

27.04.2018 8:36

Město Litoměřice hledá způsoby, jak pečovat o zdraví svých občanů. Jedním ze způsobů je prevence. Ve spolupráci s Oborovou zdravotní pojišťovnou město pro obyvatele připravilo preventivní vyšetření pigmentových znamének. Zároveň v rámci aktivit zaměřených na péči o zaměstnance proběhlo na Městském úřadě Litoměřice oční tonometrické vyšetření.

Litoměřice: Preventivního vyšetření znamének využilo 78 občanů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Zájemci mohli využít kontrolu pigmentových znamének zdarma ve středu na Mírovém náměstí. Odborníci jim byli k dispozici od 9 do 12 hodin. Podmínkou vyšetření nebyla nutná registrace u Oborové zdravotní pojišťovny. Zdravotní služby byly připravené pro klienty jakékoli pojišťovny. Příchozí se zaregistrovali do pořadníku s přibližným časem prohlídky, aby nemuseli dlouho čekat.

„Službu jsem ráda využila. Kontrola proběhla rychle a odnáším si dobré zprávy, za které jsem ráda,“ zhodnotila prohlídku Jaroslava Petrusová. Ne každý odcházel se šťastnou zprávou. Několika lidem lékařka doporučila s ohledem na maligní nález následnou péči.

„Je zapotřebí si uvědomit, že se zdraví týká nejen člověka samotného, ale i okolního prostředí, je tedy výslednicí vzájemných vztahů mezi organismem, psychikou a osobností jednotlivce a mezi životním prostředím, které ho obklopuje. Lidé si mohou své zdraví vlastním jednáním nejen posílit, ale i poškodit. O zdraví každého jedince je nezbytné pečovat už od jeho narození, neboť stále platí, že prevence je levnější než léčba,“ apeloval na obyvatele a zaměstnance tajemník MěÚ Litoměřice Milan Čigáš.

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Litoměřice pravidelně zpracovává Analýzu a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatelstva, která je zaměřena na základní demografické údaje poskytující přehled o zdravotním stavu obyvatelstva ve srovnání s ostatními obyvateli regionu. Zároveň město Litoměřice hledá nové způsoby, jimiž by motivovalo obyvatele, aby o své zdraví více pečovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…