Litoměřice: Proměna pokratického sídliště pokračuje

02.10.2017 13:49

Právě probíhající třetí etapa revitalizace pokratického sídliště je ve své polovině. V těchto dnech je řešeno území ohraničené ulicemi Na Výsluní, U Kapličky, Kubínova a Pokratickým potokem. „Modernizováno je stávající víceúčelové hřiště, opravovány jsou chodníky a budovány tři nové hrací plochy,“ charakterizoval současný stav stavební technik odboru územního rozvoje městského úřadu Ladislav Pošík. Stavební úpravy zahrnuté v třetí etapě začaly v srpnu. Ukončeny mají být v listopadu.

Litoměřice: Proměna pokratického sídliště pokračuje
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Obyvatelé Pokratic však mají naději, že revitalizace sídliště bude pokračovat čtvrtou etapou. Zastupitelé totiž minulý týden schválili podání žádosti o dotaci na regeneraci další části, dotýkající se ulic Alfonse Muchy, Hynaisova a Ladova.

Uspět chce město v programu podpory bydlení vypsaného Ministerstvem pro místní rozvoj. Cílem je finančně podpořit regeneraci veřejného prostranství panelového sídliště s nejméně 150 byty. Dotace je poskytována až do výše 70 % rozpočtových nákladů akce, nejvýše však 4 miliony korun. Celkové náklady 4. etapy regenerace litoměřického sídliště jsou dle zpracovaného projektu vyčísleny na 7,2 milionu korun. Zapracovány byly i požadavky obyvatel řešeného území, které vzešly z ankety uskutečněné v březnu letošního roku a následné prohlídky s architektem.

„S žádostí o dotaci na realizaci prvních třech etap jsme byli úspěšní, proto věřím, že tomu tak bude i tentokrát,“ uvedl místostarosta Václav Červín. Pokud se optimismus místostarosty vyplní, dojde již v příštím roce v souladu s projektem k opravě sportovního hřiště, stávajících vyšlapaných pěšin a chodníků, vybudování odpočinkových zón, doplnění městského mobiliáře, herních a volnočasových prvků, úpravě vzrostlé zeleně, výsadbě nové a opravě stávajících kontejnerových stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…