Litoměřice: Radnice rozšiřuje podporu živnostníků

07.04.2020 20:21

Litoměřická radnice je připravena finančně podpořit jak živnostníky podnikající v nebytových prostorách nacházejících se v majetku města, tak i osoby samostatně výdělečně činné, jež platí za své provozovny nájem soukromníkům. Rozhodli o tom dnes radní města.

Litoměřice: Radnice rozšiřuje podporu živnostníků
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Živnostníkům s nájemní smlouvou uzavřenou s městem bylo nejprve odloženo a následně bude odpuštěno nájemné za dobu, kdy z nařízení Vlády ČR byla provozovna uzavřena. Ostatní dostanou od města jednorázový příspěvek ve výši deset tisíc korun. Podmínkou je mj. aktivní živnostenské oprávnění na hlavní činnost a nahlášená provozovna v Litoměřicích v době vládou nařízeného uzavření provozoven.

„Cítíme, že OSVČ jsou skupinou lidí, na kterou ztěžka dopadá současné restrikce související s epidemií. Snažíme se pomoci v rámci našich finančních možností, protože ani my nevíme, jak výrazně se sníží příjmy města,“ uvedl místostarosta Karel Krejza.

Anketa

Obstál prezident Zeman v koronavirové krizi?

87%
13%
hlasovalo: 16663 lidí

Rada města prozatím vyčlenila pro tyto účely tři miliony korun. Kolik živnostníků jednoduše sestavená kritéria splní a o příspěvek se přihlásí, není v tuto chvíli zřejmé. „Žádosti musí být podány do konce dubna, zpracovávat je budeme průběžně,“ upřesnila Marcela Škrancová, vedoucí litoměřického živnostenského úřadu, který má příjem a vyřizování žádostí od dnešního dne na starosti. Finance budou poskytnuty neprodleně po vyřízení žádosti a podpisu smlouvy formou bezhotovostního převodu. Podrobnější informace, včetně příslušných formulářů, najdete na webových stránkách města https://www.litomerice.cz/dokumenty-meu/10174-financni-podpora-osvc

Zároveň s tím bude odložena a následně odpuštěna platba firmám využívajících služeb pultu centrální ochrany provozovaného městskou policií. „O uvolnění dalších 300 tisíc korun pro potřeby projektu „Liťák si pomáhá“ podporovaného Okresní hospodářskou komorou budou jednat zastupitelé zřejmě na svém dubnovém jednání,“ doplnil informace místostarosta Lukas Wünsch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…