Litoměřice: Studenti diskutují o nejdůležitějších problémech města

05.02.2018 18:17

Žáci litoměřických základních škol mají opět příležitost říci bez ostychu, co se jim ve škole i ve městě líbí, nebo naopak, co by si přáli vylepšit. Diskusi dnes odstartoval třetí ročník Školních fór na ZŠ Masarykova.

Litoměřice: Studenti diskutují o nejdůležitějších problémech města
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Studenti druhého stupně se zároveň dozvěděli, že město jejich podněty bere vážně. „Jedním z hlavních problémů byla v minulém roce rozbitá cyklostezka podél Labe. Město konalo a situaci vyřešilo. V současné době je již cyklostezka opravena,“ sdělil předseda Národní sítě Zdravých měst a litoměřický zastupitel Petr Hermann.

Cílem Školních fór je získat pohled mladé generace na současné podmínky a budoucí rozvoj školy, kterou navštěvují. Zároveň je smyslem probouzet u dětí zájem o veřejné dění a ukázat jim, že i ony ho mohou ovlivnit. V Litoměřicích se do Školních fór zapojují všechny základní školy. Také v tomto roce vyvrcholí celá série 13. března společným „Mladým fórem“, kterého se účastní zástupci základních škol spolu se školami středními.

„Akce loňského roku byly na vysoké úrovni. Děti přicházely s rozumnými nápady a dokázaly kriticky vystihnout i to, co se jim nelíbí,“ konstatovala koordinátorka Zdravého města Litoměřice Irena Vodičková.

Způsob práce s mládeží, jakým probíhá v Litoměřicích od roku 2015, je vzorem i pro ostatní členy celorepublikové Národní sítě Zdravých měst ČR. V roce 2017 tak proběhlo celkem již 18 Školních fór, letošní rok očekává další nárůst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…