Litoměřice: Ve školách probíhají o prázdninách zejména opravy rozvodů

21.07.2021 6:32

Opravy drobných havárií, kanalizací, rozvodů nebo neutěšeného stavu soklu na hlavní budově základní umělecké školy. To je hlavní náplň prázdninových prací probíhajících v litoměřických školách a školkách.

Litoměřice: Ve školách probíhají o prázdninách zejména opravy rozvodů
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Velké rekonstrukce byly na objektech škol a školek dokončeny. Mají nové kabáty i rozšířené a modernizované zázemí pro vlastní výuku. Teď se věnujeme zejména opravám rozvodů, tedy akcím, které nejsou na první pohled vidět, ale jsou potřebné a finančně nákladné,“ sdělila Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče na Městském úřadu v Litoměřicích.

Z velkých akcí byla za 27 milionů korun dokončena rekonstrukce půdní vestavby, pěti odborných učeben a bezbariérového přístupu na Masarykově ZŠ, dále proběhla rekonstrukce učebny přírodních věd a vybudování nových dílen na ZŠ Na Valech, novotou září i nové dílny, školní cvičná kuchyně a učebna chemie na ZŠ Havlíčkova či jazyková laboratoř na ZŠ Ladova.

V současné době probíhá další etapa výměny osvětlení na ZŠ Havlíčkova a Ladova, a to kvůli hygienickým normám a úspoře energií. Na ZŠ Ladova se také dokončuje výměna rozvodů vody. „Výhledově bychom rádi opravili topný kanál ve sportovní hale ZŠ U Stadionu a stále pracujeme na získání vhodného dotačního titulu potřebného k přestěhování základní umělecké školy ze současných prostor u pokratických závor do budovy bývalé vojenské správy v ulici 5. května,“ nastínila další plány Andrea Křížová.

V mateřských školách se letos investuje především do ICT vybavení, aby byly schopny zajistit výuku na kvalitních počítačích a softwarech, a to prezenčně i případně distančně, pokud by to epidemická situace vyžadovala. Pokračuje pouze vloni zahájená rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení v MŠ Stránského. „Fasády, okna, zateplení i interiéry jsou v mateřinkách v pořádku. Do budoucna plánujeme další kolo revitalizace zahrádek,“ uzavřela Andrea Křížová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…