Litoměřice: Zpevněná plocha v Plešivecké ulici umožňuje desítkám řidičů lepší parkování

10.07.2021 20:12

Plocha v ulici Plešivecká, kterou řidiči dlouhodobě využívají k parkování, byla pracovníky Technických služeb města zpevněna. Odstavit své vozidlo zde tak i nadále může několik desítek řidičů.

Litoměřice: Zpevněná plocha v Plešivecké ulici umožňuje desítkám řidičů lepší parkování
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Není to oficiální parkoviště. Řidiči plochu používají k zaparkování vozidla, což nám nevadí. Vadily nám hluboké brázdy, které zejména po dešti ztěžují řidičům plochu využít. Proto jsme ke zpevnění přistoupili a zajistili tak zde bydlícím lidem více možností pro parkování,“ vysvětlil Lukas Wünsch, místostarosta Litoměřic. V budoucnu se na pozemcích tohoto pole budou stavět rodinné domy včetně infrastruktury. Poté zde bude vybudováno řádné parkoviště.

„V Plešivecké ulici byla dle zákona namalována zastávka pro městskou dopravu a umístěna značka zákazu stání kvůli zajištění průjezdu obousměrnou komunikací, čímž několik parkovacích míst ubylo. I to byl jeden z důvodů, proč jsme k této variantě přistoupili, než zde vznikne řádné parkoviště,“ vysvětlil Lukas Wünsch, který občany prosí, aby po ploše jezdili pomalu, neboť si ještě potřebuje „sednout“.

Další podobná zpevněná plocha má vzniknout v dohledné době také v ulici Liškova za domem čp. 1768/55.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…