Litoměřice: Zpevněná plocha v Plešivecké ulici umožňuje desítkám řidičů lepší parkování

10.07.2021 20:12

Plocha v ulici Plešivecká, kterou řidiči dlouhodobě využívají k parkování, byla pracovníky Technických služeb města zpevněna. Odstavit své vozidlo zde tak i nadále může několik desítek řidičů.

Litoměřice: Zpevněná plocha v Plešivecké ulici umožňuje desítkám řidičů lepší parkování
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Není to oficiální parkoviště. Řidiči plochu používají k zaparkování vozidla, což nám nevadí. Vadily nám hluboké brázdy, které zejména po dešti ztěžují řidičům plochu využít. Proto jsme ke zpevnění přistoupili a zajistili tak zde bydlícím lidem více možností pro parkování,“ vysvětlil Lukas Wünsch, místostarosta Litoměřic. V budoucnu se na pozemcích tohoto pole budou stavět rodinné domy včetně infrastruktury. Poté zde bude vybudováno řádné parkoviště.

„V Plešivecké ulici byla dle zákona namalována zastávka pro městskou dopravu a umístěna značka zákazu stání kvůli zajištění průjezdu obousměrnou komunikací, čímž několik parkovacích míst ubylo. I to byl jeden z důvodů, proč jsme k této variantě přistoupili, než zde vznikne řádné parkoviště,“ vysvětlil Lukas Wünsch, který občany prosí, aby po ploše jezdili pomalu, neboť si ještě potřebuje „sednout“.

Další podobná zpevněná plocha má vzniknout v dohledné době také v ulici Liškova za domem čp. 1768/55.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…