Litoměřice spustí rozklikávací rozpočet

26.01.2018 12:16

Rozpočet města Litoměřice bude „rozklikávací“. Nová služba bude spuštěna v polovině února s cílem nabídnout lidem detailnější informace o způsobu hospodaření s veřejnými finančními prostředky, navíc z pohodlí domova. V Litoměřicích tak pokračuje trend zvyšování transparentnosti.

Litoměřice spustí rozklikávací rozpočet
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Věřím, že touto formou nabídneme zájemcům dostatečné množství informací o hospodaření města. Zpracován bude graficky tak, aby byl přehledný a uživatelsky jednoduchý“, konstatoval starosta Ladislav Chlupáč.

Rozklikávací rozpočet není novinkou. V některých městech a ministerstvech již byl zaveden. V případě Litoměřic je součástí koncepce zkvalitňování informačních služeb, které jsou v posledních dvou letech zaváděna do praxe. „Ať již jde o modernizaci webových stránek se zavedením sekcí Potřebuji si vyřídit, rubriky pro podnikatele, instalaci elektronických úředních desek na náměstí i v nemocnici, Mobilní rozhlas apod.,“ popisuje tajemník městského úřadu Milan Čigáš postup, za který Litoměřice obsazují první místa v soutěžích hodnotících přístup města k občanům, jako je první místo Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost, první místo za Přívětivý úřad Ústeckého kraje, druhé místo v soutěži Chytrá radnice či dokonce sedmé místo v celostátním výzkumu Index participace měřícím zapojení občanů do výkonu veřejné správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

7:17 Děčín chce otevřít diskuzi k transformaci výchovných ústavů

Statutární město Děčín hledá podporu pro změnu legislativy, týkající se fungování výchovných ústavů …