Litomyšl: Radnice chce zklidnit dopravu v Zahájské ulici

13.01.2019 17:58

Na jednání zastupitelstva se řešila dopravní situace v Zahájské ulici. Obyvatele tam ohrožují řidiči automobilů navzdory snížení maximální povolené rychlosti na 30 kilometrů v hodině a častým kontrolám městské policie.

Litomyšl: Radnice chce zklidnit dopravu v Zahájské ulici
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Vedení města tam proto chce v letošním roce vybudovat úsekové měření rychlosti. To známe například z ulic T. G. Masaryka, J. E. Purkyně a Moravská. Projíždějící motoristy se tímto opatřením podařilo donutit, aby dali nohu z plynu a dodržovali platné rychlostní limity. „To očekáváme i zde, v radě města jsme diskutovali, zda při spuštění úsekového měření ponechat třicítku nebo padesátku. Nebyl na to jednotný názor, proto požádáme členy dopravní komise o odborné stanovisko. Nicméně platí, že na Zahájské úsekové měření chceme pro zvýšení bezpečnosti vybudovat. U škol, nemocnice a na hlavním tahu na Svitavy se to podařilo,“ vysvětluje současný stav místostarosta Radomil Kašpar.

Při zvyšování bezpečnosti v této lokalitě se však radnice nechce spoléhat pouze na radary, proto úředníci jednají s distributorem elektřiny a plynu ČEZ. Město se snaží o to, aby plánované rekonstrukce elektrického vedení ČEZ realizoval dříve. V současnosti se s nimi počítá na rok 2023. Jejich dřívější dokončení by městu umožnilo rekonstrukci vozovky a předělání chodníků. „Stále tam však narážíme na to, že část pozemků, kudy by měl vést nový chodník, nejsou v majetku města. Proto chceme znovu jednat i s majiteli a ve spolupráci s ČEZem situaci konečně vyřešit,“ dodává místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…