Litovel: Sídliště Gemerská projde do konce léta rekonstrukcí

02.05.2021 19:08

V letošním roce pokračuje již 4. etapou regenerace panelových sídlišť uničovského předměstí. Úpravy se dočká část sídliště Gemerská. Největší změnou, které si hned všimnou nejen řidiči, bude úprava komunikace a příjezdy k parkovišti jednotlivých domů (zruší se příjezdy z ulice Novosady).

Litovel: Sídliště Gemerská projde do konce léta rekonstrukcí
Foto: Litovel.eu
Popisek: Svatojánský most v Litovli

Vybudují se nové chodníky, veřejné osvětlení, osadí se dle požadavků obyvatel domů nové sušáky na prádlo, lavičky, odpadkové koše, stojany na kola a vznikne nové pískoviště pro děti.

Práce letošní etapy byly započaty již v březnu, kdy došlo k vykácení části stávajících dřevin. Projekt počítá se zachováním zelených ploch a v podzimních měsících město zajistí výsadbu nových stromů. Samotné stavební práce budou zahájeny v květnu (dokončení celé akce je dle smlouvy plánováno do 31. 08. 2021).

Po dobu výstavby budou vybudovány provizorní parkovací plochy na asfaltovém hřišti na sídlišti K. Sedláka (jako tomu bylo u předchozích etap). Případné další informace Vám poskytne odbor MHaSI, MěÚ Litovel.

Projekt regenerace sídlišť Uničovského předměstí (tj. sídlišť Gemerská, K. Sedláka a Novosady) zahájilo město Litovel již v roce 2011. Záměrem celé akce, která byla pro svou náročnost rozdělena do sedmi etap, je vytvořit příjemnější životní prostředí pro obyvatele panelových domů v této oblasti. Senioři by měli ocenit bezbariérový přístup i klidové plochy, děti dostatek prostoru pro hry, řidiči zvětšení počtu parkovacích míst, všichni pak zkvalitnění zeleně, stání pro komunální odpad i bezbariérový pohyb pro pěší.

První etapa regenerace byla provedena v roce 2016, a to hlavní komunikace ulice Gemerská. Následovaly v letech 2017 a 2018 další dvě části, a to část sídliště K. Sedláka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…