Loučná nad Desnou: Lávka zajistí bezpečnost na Červenohorském sedle

08.04.2016 18:31

Dostavbu lávky přes silnici na Červenohorském sedle podpoří Olomoucký kraj. Na II. etapu stavby přemostění komunikace I/44 uvolní Olomoucký kraj 8 milionů 100 tisíc korun. Lávka zajistí bezpečnější provoz – přecházející pěší a lyžaři už díky ní nebudou křižovat frekventovanou silnici.

Loučná nad Desnou: Lávka zajistí bezpečnost na Červenohorském sedle
Foto: loucna-nad-desnou.cz
Popisek: Loučná nad Desnou

„Dopravní situace na Červenohorském sedle byla a je nebezpečná. Po silnici se v létě i v zimě pohybují chodci a lyžaři dokonce s lyžemi na nohou. Kolizí s auty tak bylo nepočítaně. Problém představují i rolby, které přejíždí mezi oběma skiareály a ničí povrch komunikace. Proto je lávka potřeba. Vstřícný přístup kraje a financování lávky je pro nás jednoznačně velkou pomocí,“ řekl starosta Loučné nad Desnou Jaroslav Sembdner.

„Olomoucký kraj vnímá bezpečnostní riziko, které na silnici přes Červenohorské sedlo je. Právě z toho důvodu jsme souhlasili s úhradou stavby, která přispěje k bezpečnosti provozu v této lokalitě. Pokud bychom stavbu nefinancovali, špatná situace by se, jak je zřejmé, nevyřešila,“ uvedl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Nové přemostění bude sedm metrů široké

Hejtmanství už v loňském roce přispělo na I. etapu budování lávky osmi miliony korun. Obci Loučná nad Desnou, která je investorem stavby, se tak podařilo udělat betonové patky a vydrátování, které bude sloužit k upnutí železa v budoucí mostní konstrukci.

„K pracím na II. etapě se přistoupí v období, kdy bude silnice přes Červenohorské sedlo kvůli rekonstrukci uzavřená. Jedná se o kompletní dokončení lávky,“ doplnil Rozbořil. Nové přemostění bude sedm metrů široké s chodníky pro pěší a středem povede cesta pro lyžaře a rolby.

Dostavba lávky je plně hrazena z rozpočtu Olomouckého kraje. Krajští zastupitelé už koncem loňského roku schválili 8 milionů a sto padesát tisíc korun na zvýšení bezpečnosti provozu na silnicích I. třídy, které se nacházejí na území regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…