Luhačovice: Léčba postcovidového syndromu speciálním laserem má vynikající výsledky

26.10.2022 16:01 | Tisková zpráva

Zvýšená únava a slabost, přetrvávající dušnost, zadýchávání, kašel, bolesti hlavy a pohybového aparátu, otoky periferních kloubů, ztráta citlivosti, čichu a chuti či kožní onemocnění. To všechno patří mezi časté příznaky postcovidového syndromu, který v lázeňském sanatoriu Miramare v Luhačovicích léčí speciálním laserem. Jak ukazují první výsledky, léčba je vysoce efektivní.

Luhačovice: Léčba postcovidového syndromu speciálním laserem má vynikající výsledky
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Od počátku února do června letošního roku probíhal pilotní projekt, který testoval novinku v léčbě postcovidového syndromu pomocí speciálního laserového záření. Během téměř půlročního testovacího provozu v luhačovickém sanatoriu Miramare bylo lékaři indikováno 715 aplikací speciální laserové terapie ozařování plic. 

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

A výsledky byly více než pozitivní. Přes 80 % pacientů zaznamenalo ihned po aplikacích významné zlepšení svého zdravotního stavu. Další zlepšení následovala v kumulaci s tradičními lázeňskými procedurami, jako jsou léčebné inhalace, celotělové koupele nebo individuální kinezioterapie. Efekt léčby byl posuzován na základně subjektivního hodnocení pacienta, srovnání hodnot SpO2 na pulzním oxymetru, výsledků spirometrie a rentgenových nálezů plic před léčbou a po léčbě.

„Pilotní projekt léčby postcovidu speciálním vysokovýkonným laserem, který jsme realizovali ve spolupráci s fakultou biomedicínského inženýrství ČVUT, vypadal od začátku velmi nadějně. Zájem pacientů byl a je obrovský, výsledky jsou vynikající. Proto jsme se rozhodli si tento vysokovýkonný laser pořídit a zařadit tuto léčbu do našich standardních léčebných postupů,“ zhodnotil generální ředitel lázeňské skupiny Royal Spa Martin Plachý.

Postcovidová léčba pomocí laserové terapie dokáže nemocným během několika málo týdnů efektivně pomoci, a nemusí se tak dlouhé měsíce léčit inhalačními farmaky.

„Nyní, když covid opět nabírá na síle a trápí v tomto období znovu mnoho lidí, máme k dispozici již velmi dobře otestovanou efektivní odbornou léčbu jeho následků. Díky ní dokážeme rychle pomoci pacientům navrátit se k jejich původní kondici a kvalitě života,“ uvedla primářka lázeňského sanatoria Miramare Jana Mahdalíková.

Speciální léčba se skládá z pěti aplikací MLS laserové terapie v pěti po sobě jdoucích dnech, navazují respirační fyzioterapie, individuální kinezioterapie, inhalace, vodoléčba a další lázeňské procedury. Celá léčebná kúra trvá 2-3 týdny.

Lázeňské sanatorium Miramare Luhačovice je v současnosti jediným rehabilitačním zařízením ve Zlínském kraji, které inovativní léčbu postcovidového syndromu pomocí MLS laserové terapie nabízí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…