Mělník pořídil šedesát zavlažovacích vaků pro stromy

07.10.2019 16:59

Nově vysazeným stromkům ve městě dlouhodobé sucho rozhodně nesvědčí, ačkoliv se pracovníci technických služeb snaží je co nejvíce zalévat.

Mělník pořídil šedesát zavlažovacích vaků pro stromy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Mělník, kde je soutok Vltavy s Labem

Řešením, ke kterému se v Mělníku přiklonili, jsou speciální zavlažovací vaky. Jde vlastně o zásobník na vodu, který je přímo u stromu.

Voda se z vaku postupně uvolňuje a kořenům dodává vláhu. Technické služby proto nemusejí řešit pravidelnou zálivku. Mělník pořídil 60 zavlažovacích vaků za cenu 610 korun za jeden. Přitom 30 z nich bylo od Středočeských vodáren.

Velká část vaků je umístěna v parku Na Polabí, dále v ulicích města u nových výsadeb. Jedná se o ulice Pražská, Mladoboleslavská, Bezručova, Pivovarská, Na Ráji, Českolipská, Hálkova a u výsadeb kolem koupaliště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…