Město Cheb je aktivní v boji proti výrobě a šíření drog

17.02.2013 19:20

Starosta Pavel Vanoušek: Věřím, že také naší ´troškou do mlýna´ přispíváme potírání drogové kriminality v pohraničí.

Město Cheb je aktivní v boji proti výrobě a šíření drog
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V boji proti drogové kriminalitě nestojí ani samotné město Cheb stranou. I když jde jistě o problém celorepublikový, západní pohraničí mu musí čelit zvlášť.

„Tímto přeshraničním problémem se zabývalo zasedání společných prezídií Euregia Egrensis, tj. české, bavorské a saské části, a v říjnu 2012 následovala reakce - návštěva ministra vnitra Jana Kubiceho v našem kraji,“ připomíná starosta Chebu Pavel Vanoušek. „Jednání přímo na půdě chebské radnice se starosty se pak spolu s ministrem zúčastnili také policejní prezident Martin Červíček, ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych, představitelé policejních složek a další. Hlavním tématem byly právě drogy, bezpečnostní rizika spojená s jejich výrobou, prodej v prostředí tržnic i vnímání drogové kriminality ze strany samospráv atd. Nabídl jsem tehdy také naši pomoc - prostřednictvím Městské policie Cheb a živnostenského úřadu chebské radnice - a u slov skutečně nezůstalo.“

Uvedení se zúčastňují kontrol ve městě a připravují i další, které starosta nechce blíže ozřejmovat. Konkrétní podněty či podezření, že se někde vyrábějí či distribuují drogy, strážníci předávají příslušným policistům.

„Významným počinem města bylo výrazné omezení provozní doby v hernách, které platí od loňského ledna. Pracovníci radnice se rovněž jako nestranné osoby zúčastňují různých zásahů včetně prohlídek bytů, kde Policii ČR asistují i strážníci. Věřím proto, že také naší ´troškou do mlýna´ přispíváme potírání drogové kriminality v pohraničí,“ uzavírá starosta.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…