Město Liberec spustilo nové webové stránky

05.04.2016 13:44

Zásadní modernizací prošly oficiální webové stránky statutárního města Liberec www.liberec.cz. V nové atraktivní podobě nabízejí návštěvníkům od 1. dubna moderní design, jednodušší orientaci i možnost zobrazení na mobilních zařízeních. Nové stránky kladou důraz na přehlednost obsahu a živou grafiku.

Město Liberec spustilo nové webové stránky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Mezi nejdůležitější novinky patří zcela nové základní členění menu a vnitřní struktury, kdy jednotlivé položky jsou logičtěji a intuitivně roztříděny z pohledu uživatele a jeho zájmu a nikoliv z pohledu úřadu a jeho členění, jak tomu bylo dříve. Snahou při úpravě webu bylo návštěvníkům co nejvíce zjednodušit orientaci tak, aby se dostali k požadovaným informacím co nejrychleji.

Další podstatnou funkční i grafickou změnou je, že samotná doména liberec.cz slouží jako základní rozcestník. Z něj uživatelé mohou pokračovat na stránky magistrátu a radnice či na turistický portál www.visitliberec.eu. Jak na hlavní stránce, tak v každé vnitřní sekci návštěvníky doprovází důmyslná nabídka s rychlými odkazy těch skutečně top hledaných služeb a informací, vybraných dle četnosti přístupů. Nechybí tlačítka pro důležité upoutávky, v současnosti například na nový parkovací systém nebo přípravu územního plánu.

„Město Liberec má konečně stránky, které odpovídají dnešním trendům a především v co největší míře respektují návštěvníka. Kladli jsme důraz na to, aby lidé na stránkách města našli snadno a rychle vše co chtějí, a to logikou jejich úhlu pohledu a situace, kterou řeší, nikoli dle uspořádání magistrátu a města, ať už si potřebují vyřídit úřední záležitosti nebo se zajímají o aktuální dění ve městě. Co také považuji za důležité, je nové responzivní přizpůsobení pro zobrazení na mobilních zařízeních, aby informace byly dostupné opravdu kdykoli a kdekoli,“ řekl primátor Tibor Batthyány s tím, že během krátké doby budou spuštěny i blogy zastupitelů, které jim umožní na webu města prezentovat své názory i získat zpětnou vazbu formou komentářů k těmto příspěvkům.

Proměnou prošly i samotné aktuality. Původní rozdělení na zprávy z města, zprávy z úřadu a upozornění zůstalo zachováno s tím, že na hlavní aktuality upoutají velké fotografie z bohaté fotogalerie tiskového oddělení. Webové stránky města jsou také připraveny pro prohlížení na mobilním telefonu a tabletu. Mění uskupení prvků a podobu dle velikosti a rozlišení zařízení, na němž jsou zobrazeny; nepostrádají takzvanou responzivitu. Stránky ještě doznají v nejbližších dnech drobných kosmetických úprav, provedených na základě nyní sbíraných zkušeností a námětů z ostrého provozu.

Novinkou je i CityDashboard města Liberec, jehož prostřednictvím chce vedení města informovat o výsledcích své činnosti ve vybraných oblastech. Objevujte zajímavosti života v Liberci prezentované atraktivní formou na dashboard.liberec.cz.

Původní webové stránky města byly spuštěny v roce 2003. Naposledy prošly výraznou změnou počátkem roku 2010 a později redesignem v dubnu 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…