Město Přerov změnilo po deseti letech vzhled svých webových stránek

21.01.2018 19:10

Uživatelé ocení modernější vzhled webu - a úředníci, kteří stránky spravují, budou mít k dispozici pokrokovější redakční systém. Přerované se mohou těšit, že změnou získají v nejbližších dnech i samostatnou mobilní verzi.

Město Přerov změnilo po deseti letech vzhled svých webových stránek
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Současné stránky www.prerov.eu posbíraly za deset let své existence celou řadu cen – opakovaně získaly na krajské úrovni Zlatý erb a díky kvalitně spravovaným informacím o životním prostředí jsou rovněž několikanásobnými držiteli celorepublikového ocenění Zelená informacím. „Teď už jsou ale stránky svým způsobem překonané a byl nejvyšší čas přijít s jejich novým vzhledem i správcovským systémem. Vypsali jsme proto výběrové řízení, do něhož se přihlásilo šest uchazečů – a vyhrála společnost as4u, která vytvořila za 462 tisíc korun stránky nové. S firmou máme zkušenosti, tvořila i předešlý web,“ řekl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil.

O víkendu už návštěvníci uvidí novou grafiku a „osahat“ si mohou nové možnosti systému.  „Věřím, že lidé ocení jednoduchou navigaci k důležitým odkazům, kam se dostanou jedním proklikem z „dlaždic“, nebo měnícího se banneru,“ konstatoval náměstek Navrátil. Další výhodou nového webu bude jeho samostatná mobilní verze pro chytré telefony či tablety, větší prostor byl na stránce věnován upoutávkám na dění ve městě, v dolní části webu bude k dispozici přímé vyhledávání kontaktů z telefonního seznamu a výpis z úřední desky. Změnou – zachytitelnou na první pohled – projde barevnost stránek, kterým bude vévodit fialová, červená, oranžová, žlutá a zelená. Ani nový web nepřišel o obrázek mamuta, který odkazuje na pravěkou minulost jedné z částí města – zvíře ale už nebude v prostoru stránek, ale stane se součástí úvodní panoramatické fotky.

„Myslím, že se nám podařilo zachovat to, co bylo dobré a léty prověřené – a odstranili jsme nedostatky, o nichž jsme věděli. Součástí nové podoby webu se stane takzvaný realitní web, který bude nabízet prodej či pronájem městských nemovitostí,“ doplnila Vilma Gaďourková – webmaster stránek. Ta zároveň upozornila na to, že pokud se nebudou o víkendu návštěvníkům nové stránky korektně zobrazovat, nechť je „oživí“ stisknutím klávesnic CTRL+F5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …