Město podporuje zdravotníky, kteří chtějí pracovat v Havířově

11.08.2017 20:23

Stejně jako jiné nemocnice, i ta v Havířově se potýká s nedostatkem personálu. Proto se město rozhodlo, že zdravotníkům, kteří se za prací přistěhují, poskytne byt. Radnice nevylučuje, že se tato pobídka bude týkat i jiných profesí.

Město podporuje zdravotníky, kteří chtějí pracovat v Havířově
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Nabídka bytů pro nově příchozí lékaře a zdravotníky vznikla z potřeby nalákat nové lékaře a zdravotní sestry do havířovské nemocnice. První byt už radnice takto přidělila jedné lékařce. Vedení nemocnice o této možnosti informuje i mladé mediky, kteří by po absolvování školy mohli zůstat právě v Havířově. „Zrovna nedávno jsme tuto nabídku využili. Na oddělení rehabilitace zdejší nemocnice nám přichází mladá lékařka. Je to Slovenka a bylo pro ni velice důležité, aby měla kde bydlet,“ sdělil Jiří Matěj, ředitel NsP Havířov a NsP Karviná-Ráj.

Tato nabídka se nebude vztahovat jen na zdravotníky. „Nebráníme se také tomu, že bychom tímto způsobem podpořili například nově příchozí podnikatele nebo lidi z dalších profesí, kteří by tady chtěli pracovat,“ uvedla náměstkyně primátorky pro sociální rozvoj Alena Zedníková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…