Mladá Boleslav: Bioplynová stanice je ve zkušebním provozu

09.03.2023 18:35 | Tisková zpráva

Bioplynovou stanici v Plazích u Mladé Boleslavi navštívil člen představenstva Škoda Auto Michael Oeljeklaus. Hodinového setkání se účastnili zástupci společnosti COMPAG, společnosti ŠKO-ENERGO a zástupci města Mladá Boleslav. Bioplynová stanice nyní běží ve zkušebním provozu.

Mladá Boleslav: Bioplynová stanice je ve zkušebním provozu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Výstavba bioplynové stanice v průmyslové zóně Plazy začala v listopadu 2021. Jak uvedl Radek Lizec, zástupce společnosti COMPAG, technologie byla uvedena nyní do zkušebního provozu a cílem je zpracovat ročně až 25 tisíc tun biologicky rozložitelného odpadu. Díky produkci vlastního bioCNG může město Mladá Boleslav do roku 2027 pořídit 17 nových autobusů spolufinancovaných z prostředků Integrovaných teritoriálních investic (ITI). Soutěž na jejich pořízení je již vypsaná.

Celý proces zpracování odpadu si při své návštěvě prohlédl také člen představenstva Škoda Auto Michael Oeljeklaus a vedoucí odborných útvarů automobilky. Řeč přišla také na uvažované budoucí rozšíření bioplynové stanice, které by mohlo vést ke zpracování veškerého komunálního odpadu. Jak zmínil první náměstek primátora Jiří Bouška, právě na rozšíření bioplynové stanice má město předjednaných přibližně 200 milionů korun z ITI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…