Mladá Boleslav: Děti z národnostních menšin prožily výlet za vysvědčení

02.07.2021 6:32

Ve středu 30. června se nejen v Mladé Boleslavi rozdávalo vysvědčení. Tato událost inspirovala společnost Služby a školení MB, která v rámci projektu Škoda Auto s názvem „Setkávání kultur ve světě dospělých jako šance pro svět dětí“ ve spolupráci s komisi rady města Mladá Boleslav pro integraci etnik a národnostních menšin a s Centrem na podporu integrace cizinců Mladá Boleslav uspořádala pro děti národnostních menšin výlet za vysvědčení.

Mladá Boleslav: Děti z národnostních menšin prožily výlet za vysvědčení
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Výletu se zúčastnilo 25 dětí a 13 dospělých. Složení účastníků bylo velice pestré, jelikož zde byli zástupci vietnamské, ukrajinské, slovenské, bulharské a romské menšiny. Společně s dětmi se na cestu vydala i náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková.

Výlet začal prohlídkou zahrady a prostor Komunitního centra Klementinka a pokračoval přes město, s malou zastávkou na zmrzlinu, až do Leteckého muzea Metoděje Vlacha, kde děti absolvovaly exkurzi do muzea.Účastníci si užili příjemné odpoledne ve společnosti organizátorů a pracovníků NZDM Činžák Proxima Sociale.

„Chtěla bych poděkovat především předsedkyni komise pro integraci etnik a národnostních menšin Janě Szaboové a dalším organizátorům a partnerům města Mladá Boleslav za velice příjemné odpoledne, které jsme mohli prožít všichni společně," uvedla na závěr výletu náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…