Mladá Boleslav: Hrubá stavba parkovacího domu je hotová, kolaudace má být na jaře

10.11.2022 16:01 | Tisková zpráva

V Mladé Boleslavi pokračuje úspěšně jedna z nejdůležitějších aktuálních investic ve městě, kterou je stavba parkovacího domu v ulici U Stadionu vedle městské sportovní haly.

Mladá Boleslav: Hrubá stavba parkovacího domu je hotová, kolaudace má být na jaře
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Parkovací dům bude v režimu P+R a bude fungovat v návaznosti na integrovanou dopravu. Hrubá stavba je v této době dokončená a intenzivně se pracuje v interiérech na elektroinstalaci, svodech vody ze střechy, dokončují se hydroizolace a pracuje se na podlahách. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Stavba jde i díky příznivému počasí podle plánu, bude pokračovat podle harmonogramu a v březnu či dubnu by měla být kolaudace,“ uvedl jednatel společnosti Městské parkovací domy Mladá Boleslav Jaroslav Šebek.

V první etapě, která právě vzniká, je postavena jedna věž. „Jak je podle původního projektu v této první etapě jasně dáno, jsou to čtyři podlaží nad povrchem včetně střechy a jedno podzemní podlaží. Celková kapacita je 318 parkovacích míst,“ řekl druhý z jednatelů MPDMB Jan Nejman. Celkem 308 parkovacích míst je pro automobily (z toho je 10 pro osoby se zhoršenou schopností pohybu a orientace) a 10 míst je pro motocykly.Parkovací dům bude disponovat dobíjecími stanicemi pro elektromobily, před objektem bude umístěn stojan na sdílená kola.

V současné době stavba již zasahuje i na prostor před vchodem na městský stadion a není zde proto možné parkovat. Situaci pro chodce komplikují i souběžně probíhající výkopové práce na obou stranách ulice U Stadionu. Podél parkovacího domu je chodník zcela uzavřen, na opačné straně u Kauflandu je pohyb chodců jen částečně omezen.
Celkové náklady na stavbu parkovacího domu jsou zhruba 120 milionů korun. Kompletní zastavěná plocha bude přes 3 800 metrů čtverečních, ve stávající první etapě to bude přes 1 900 m². Stavba je spolufinancována z prostředků EU v rámci Integrovaného plánu rozvoje území. Předpokládaná výše dotace je téměř 76,5 mil. Kč.

Do budoucna se počítá s rozšířením parkovacího domu o další podlaží a druhou věž, proto bylo stavební povolení vydáno rovnou na celý záměr. Jakmile bude zajištěno finanční krytí takové stavby, bude celková kapacita obou parkovacích věží 980 míst. Než se začne stavět druhá etapa, bude zde opět zřízeno dočasné povrchové parkoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…