Mladá Boleslav: Knihovna dostane peníze na zajištění regionálních služeb

15.02.2013 17:57

Rada města schválila přijetí darů pro městskou knihovnu od okolních obcí na výkon takzvané regionální služby.

Mladá Boleslav: Knihovna dostane peníze na zajištění regionálních služeb
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Tuto službu knihovna vykonává za Středočeský kraj. Na základě smlouvy má kraj za tuto službu knihovně platit. Problém ale nastane vždy začátkem roku, kdy kraj pošle peníze dlouho a knihovna pak nemá na mzdy pro ty, co regionální službu vykonávají,“ vysvětlil primátor Raduan Nwelati. Městská knihovna tak poskytuje malým obecním knihovnám především poradenské, vzdělávací a koordinační služby, budují výměnné fondy a zapůjčují výměnné soubory knihovních dokumentů.

Rada města proto včera projednala neodkladně materiál o přijetí daru od okolních obcí, aby knihovna měla potřebné prostředky. „Také jsme zahájili komunikaci se Středočeským krajem. Chci také osobně požádat pana hejtmana, zda by se na tento problém nepodíval, aby se to již v příštích letech nestávalo,“ dodal dále Nwelati. „Mladoboleslavská knihovna dnes regionální službu poskytuje 158 knihovnám, a to nejen na Mladoboleslavsku, ale také v bývalých okresech Mělník, Praha – východ a Brandýs nad Labem,“ dodala ředitelka mladoboleslavské městské knihovny Věra Kovaříková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…