Mladá Boleslav: Mateřská škola Beruška se dočkala nových oken i zateplení

14.12.2018 13:03

Letos na podzim byl dokončen projekt zateplení pavilonu Beruška, který je součástí mateřské školy Pampeliška.

Mladá Boleslav: Mateřská škola Beruška se dočkala nových oken i zateplení
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem velmi rád, že se nám v posledních letech daří investovat více peněz do oblasti školství, a že jsme úspěšní v získávání dotací na nezbytnou renovaci budov. Díky zateplení Berušky budou mít větší komfort nejen zdejší děti a také personál, ale samozřejmě to je podstatné i z důvodu energetických úspor," uvedl náměstek primátora Daniel Marek.

První etapa zateplení Berušky začala už v červenci minulého roku, kdy byla v průběhu letních měsíců od července do září vyměněna všechna okna. V druhé etapě, která začala letos v červnu a skončila na začátku října, došlo k  instalaci vzduchotechniky a k zateplení pláště budovy včetně fasády, střech a stropů s podlahou nad venkovním prostorem, výměně výplní otvorů včetně instalace termoregulačních ventilů a termostatických hlavic a k vyregulování otopné soustavy.

Dále zde byly instalovány vzduchotechnické jednotky se zpětným získáváním tepla v prostorách sloužících k trvalému pobytu dětí.

Projekt je finančně podpořen prostředky Evropské unie, a to z Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). Předpokládaná výše dotace činí 5 672 018,38   Kč vč. DPH z celkových způsobilých výdajů projektu.

V zateplování školních budov plánuje Mladá Boleslav pokračovat i nadále, aktuálně je rozpracována 9. základní škola, kde byla letos v létě vyměněna okna a zrenovována vzduchotechnika, o příštích letních prázdninách pak bude pokračovat zateplení opláštění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …