Mladá Boleslav: Město koupilo komplex s hotelem Věnec

24.09.2019 15:36

Město Mladá Boleslav se stane vlastníkem rozsáhlého komplexu v historickém centru, jehož součástí je hotel Věnec na Staroměstském náměstí. Koupi této nemovitosti za cenu 54 milionů korun od stávajícího vlastníka, společnosti Alafia Centrum, schválilo zastupitelstvo 23. září.

Mladá Boleslav: Město koupilo komplex s hotelem Věnec
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Primátor Raduan Nwelati prohlásil toto rozhodnutí za velmi důležité a je přesvědčen, že budoucnost potvrdí jeho správnost. Město zaplatí dohodnutou sumu ve dvou splátkách, první ještě letos, druhou v roce 2020.

Město si nechalo zpracovat znalecký posudek ve třech variantách, podle kterých byla odhadnutá tržní hodnota prodávané nemovitosti stanovena ve dvou případech 50 mil. Kč a v jednom případě 58 mil. Kč. Podle primátora dohodnutá kupní cena odpovídá dnešním cenám realit v této lokalitě. Navíc zdůraznil, že se jedná o architektonicky cenný objekt (projekt přestavby zpracoval arch. Jiří Kroha), který se po příslušné opravě stane skutečnou okrasou historického centra.

Primátor Nwelati také uvedl, že při opakované prohlídce komplexu se on i další členové vedení města a samosprávných orgánů mohli přesvědčit, že hotel je ve slušném stavu. Výjimkou je velký sál, který bude vyžadovat větší rekonstrukci. Podle osobního názoru primátora by bylo správné z tohoto objektu vytvořit prvorepublikový zážitkový hotel, který by přitáhl turisty do Mladé Boleslavi. Otázky budoucího využití hotelu, jeho rekonstrukce a dalších souvisejících otázek bude ovšem předmětem dalších jednání. "Nyní nemusíme spěchat a budeme mít dostatek času vymyslet, aby objekt byl využit co nejlépe," řekl primátor.

Odkup hotelu městem také zabrání reálné možnosti, že případný jiný kupec by mohl v této cenné lokalitě hotel proměnit v ubytovnu zahraničních dělníků v této cenné lokalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…