Mladá Boleslav: Město pokročilo v jednání se Sokolem o rekonstrukci bazénu

08.02.2018 13:46

Město Mladá Boleslav opět významně pokročilo v přípravě záměru rekonstrukce a oživení krytého bazénu v sokolovně v Palackého ulici. Ve středu 7. února valná hromada TJ Sokol Mladá Boleslav odsouhlasila podmínky dohody s městem, které byly již dříve předjednány s výkonným výborem Sokola.

Mladá Boleslav: Město pokročilo v jednání se Sokolem o rekonstrukci bazénu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem velmi rád, že jsme tak pokročili v tomto jednání a uděláme vše proto, aby se s rekonstrukcí bazénu v sokolovně letos začalo," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

Podle připravované dohody se Sokolem město zainvestuje vlastní rekonstrukci krytého bazénu v suterénu sokolovny (v návrhu rozpočtu města na rok 218 je připraveno 35 milionů korun) a navíc bude investovat asi 7,5 milionů korun do dalších částí sokolovny, které využívá přímo Sokol. Zároveň se město zaváže k tomu, že bude po dobu 30 let od kolaudace platit Sokolu nájem ve výši 20 000 Kč měsíčně. Tyto podmínky a příslušné dohody musí ještě schválit vrcholné orgány Sokola a zároveň rada a zastupitelstvo města. Souběžně se ale na přípravě investic v sokolovně již intenzivně pracuje.

"Já osobně v tom vidím dva důležité momenty. Jednak to, že navýšíme kapacitu krytých bazénů ve městě, po kterých je zde mezi lidmi velká poptávka. A zároveň je to pro mne určitá jistota, že budova sokolovny, která je součástí historického centra, bude po dobu naší spolupráce se Sokolem v dobrém stavu," řekl náměstek Bouška.

"Jsem rád, že i přes složitá jednání se podaří obnovit provoz bazénu v místech, které si všichni pamatujeme. Myslím, že dosažený kompromis je dobrý pro obě strany, pro město i pro Sokol," řekl místostarosta a člen výkonného výboru TJ Sokol Mladá Boleslav Bohumil Rosenkranz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…