Mladá Boleslav: Město pokročilo v jednání se Sokolem o rekonstrukci bazénu

08.02.2018 13:46

Město Mladá Boleslav opět významně pokročilo v přípravě záměru rekonstrukce a oživení krytého bazénu v sokolovně v Palackého ulici. Ve středu 7. února valná hromada TJ Sokol Mladá Boleslav odsouhlasila podmínky dohody s městem, které byly již dříve předjednány s výkonným výborem Sokola.

Mladá Boleslav: Město pokročilo v jednání se Sokolem o rekonstrukci bazénu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jsem velmi rád, že jsme tak pokročili v tomto jednání a uděláme vše proto, aby se s rekonstrukcí bazénu v sokolovně letos začalo," řekl náměstek primátora Jiří Bouška.

Podle připravované dohody se Sokolem město zainvestuje vlastní rekonstrukci krytého bazénu v suterénu sokolovny (v návrhu rozpočtu města na rok 218 je připraveno 35 milionů korun) a navíc bude investovat asi 7,5 milionů korun do dalších částí sokolovny, které využívá přímo Sokol. Zároveň se město zaváže k tomu, že bude po dobu 30 let od kolaudace platit Sokolu nájem ve výši 20 000 Kč měsíčně. Tyto podmínky a příslušné dohody musí ještě schválit vrcholné orgány Sokola a zároveň rada a zastupitelstvo města. Souběžně se ale na přípravě investic v sokolovně již intenzivně pracuje.

"Já osobně v tom vidím dva důležité momenty. Jednak to, že navýšíme kapacitu krytých bazénů ve městě, po kterých je zde mezi lidmi velká poptávka. A zároveň je to pro mne určitá jistota, že budova sokolovny, která je součástí historického centra, bude po dobu naší spolupráce se Sokolem v dobrém stavu," řekl náměstek Bouška.

"Jsem rád, že i přes složitá jednání se podaří obnovit provoz bazénu v místech, které si všichni pamatujeme. Myslím, že dosažený kompromis je dobrý pro obě strany, pro město i pro Sokol," řekl místostarosta a člen výkonného výboru TJ Sokol Mladá Boleslav Bohumil Rosenkranz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…