Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce využilo první noc šest lidí

07.02.2018 17:31

V úterý 6. února byl letos poprvé v provozu vyhřívaný stan pro bezdomovce v areálu Poplužního dvora. První noc ve stanu přespalo šest lidí, o jeho otevření bezdomovce celý den i noc informovaly hlídky městské policie.

Mladá Boleslav: Stan pro bezdomovce využilo první noc šest lidí
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

V úterý 6. února byl letos poprvé v provozu vyhřívaný stan pro bezdomovce v areálu Poplužního dvora. "Vzhledem k mrazivému počasí jsme se rozhodli nečekat, až teploty klesnou po dobu tří dnů, ale pro jistotu jsme ho otevřeli už v úterý. Přestože ve středu se mírně oteplilo, zatím stan necháme v provozu, prognózy počasí předpovídají mráz až do soboty," vysvětlila náměstkyně Zdeňka Veškrnová.

První noc ve stanu přespalo šest lidí, o jeho otevření bezdomovce celý den i noc informovaly hlídky městské policie. Například v půl jedné v noci byli strážníci přivoláni do Václavkovy ulice, kde měla trojice mužů nahlížet do zaparkovaných aut

"Na místě strážníci nalezli tři muže, kteří se hrabali v kontejneru. Uvedli, že nemají kde přespat a tak si tímto způsobem hledají místo pro nocleh. Po zjištění totožností a provedené lustraci na pátrání hlídka mužům doporučila středisko Naděje, nebo vyhřívaný stan v Poplužním dvoře," uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

7:17 Město podpoří 43. ročník Rally Příbram

Mezi tradiční akce, pořádané v našem městě, patří Rally Příbram, která se poprvé jela v roce 1979. M…