Mladá Boleslav: Městský kamerový systém doplní mobilní kamery

15.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Město Mladá Boleslav v současné době uvádí do života projekt mobilních kamer, které budou zařazeny do městského kamerového dohledového systému (MKDS).

Mladá Boleslav: Městský kamerový systém doplní mobilní kamery
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Projekt vznikl na základě doporučení všech členů poradního sboru primátora pro bezpečnost a veřejný pořádek. Shodli se, že je vhodné a potřebné stávající kamerový systém v budoucnu částečně doplnit mobilními kamerami, které budou instalovány na konkrétním místě pouze po nezbytně dlouhou dobu.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

V současné době se jedná o čtyři mobilní kamery, které již byly během března nainstalovány na vybraná místa a uvedeny do zkušebního provozu. Výběr lokalit provádí zástupci městské policie, Policie ČR a odboru bezpečnosti a prevence kriminality (OBPK).

Mobilní kamery tak nyní budou sledovat oblast veřejné pláže v Podlázkách (kvůli zvýšení pocitu bezpečí občanů především v jarních a letních měsících), vstup do Universe Clubu v Jičínské ulici (na který si občané stěžují kvůli narušování veřejného pořádku), okolí ubytoven v Dukelské ulici (také kvůli problémů s narušováním veřejného pořádku) a na dalším místě ve městě z podnětu Policie ČR, jehož upřesnění není možné z taktických důvodů.

Nyní probíhá tipování dalších míst v Mladé Boleslavi, kde OBPK zajišťuje přípravu pro instalaci mobilních kamer. Ty se budou přesouvat mezi jednotlivými místy podle aktuálních potřeb a na základě požadavků od městské či státní policie. Není vyloučeno, že v některých lokalitách se ukáže po vyhodnocení situace nutnost do budoucna nahradit mobilní kameru kamerou stacionární.

„Cílem tohoto projektu je především zvýšení pocitu bezpečí u obyvatel a návštěvníků města Mladá Boleslav. V neposlední řadě je třeba zmínit ekonomickou úsporu, jelikož počet mobilních kamer není tak vysoký, jako by byl počet stacionárních kamer. Je třeba také zdůraznit, že mobilní kamery nenahrazují stacionární kamery MKDS, ale tyto kamery efektivně doplňují,“ uvedl vedoucí odboru OBPK Vladislav Král.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…