Mladá Boleslav: Náměstkyně Miroslava Kašpárková jednala s poskytovateli sociálních služeb

14.10.2021 21:17 | Tisková zpráva

Náměstkyně primátora pro sociální oblast Miroslava Kašpárková se v úterý 12. října na pravidelném jednání setkala s poskytovateli sociálních služeb, kteří své služby poskytují na území města Mladá Boleslav, nebo pro občany Mladé Boleslavi. Jednání se zúčastnili i zástupci Středočeského kraje a společnosti Škoda Auto. Vedení města se s poskytovateli sociálních služeb takto schází dvakrát ročně.

Mladá Boleslav: Náměstkyně Miroslava Kašpárková jednala s poskytovateli sociálních služeb
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na programu setkání bylo především představení výstupů z odborné analýzy sociálního prostředí v IPRÚ Mladá Boleslav. Tato analýza vznikala od prosince 2020 do července 2021 v rámci projektu Rozvoj kompetencí pro získání a udržení bydlení. Na setkání výsledky prezentoval Ladislav Marek ze společnosti ACoRD CZ, která analýzu vypracovala. Její součástí jsou mimo jiné analýza potřeb jednotlivých komunit a cílových skupin, analýza dostupnosti sociálních a návazných služeb včetně jejich financování, analýza absorbční kapacity bytového fondu obcí v rámci IPRÚ Mladá Boleslav a demografická analýza. Výsledky v tištěné podobě obdrželi všichni poskytovatelé.

Důležité bylo také projednání způsobu zpracování Komunitního plánu sociálních služeb města Mladá Boleslav na období 2022 - 2026, včetně zapojení poskytovatelů sociálních služeb a dalších zainteresovaných subjektů do jeho tvorby. Komunitní plán bude rovněž zpracovávat společnost ACoRD CZ.

Komunitní plánování je otevřený aktivní proces zjišťování potřeb, zdrojů a hledání nejlepšího řešení v oblasti sociálních služeb, v našem případě na území města Mladá Boleslav. Charakteristickým znakem komunitního plánování je spolupráce zadavatelů, poskytovatelů sociálních služeb a uživatelů – klientů. Všechny tři strany mají zajištěny stejná práva a povinnosti, zejména v oblasti rozhodování o výsledcích procesu.

Odborné veřejnosti se pak představili poskytovatelé nových služeb v Mladé Boleslavi, nebo okolním regionu - jde především o Středisko výchovné péče – ambulantní oddělení Mladá Boleslav, Domácí hospic Nablízku z Lysé nad Labem a mladoboleslavská pobočka Centra pro integraci cizinců.

Poskytovatelé sociálních služeb se také vyjadřovali k jednotlivým tématům, podělili se o své zkušenosti, postřehy a potřeby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…