Mladá Boleslav: Odbor sociálních věcí pořádal respitní pobyt pro děti z pěstounských rodin

31.03.2016 16:19

Děti z pěstounských rodin se během března zúčastnily pětidenního, respitního pobytu v Rokytnici nad Jizerou. Záměrem respitní péče je umožnit rodinám, které se starají o dítě v pěstounské péči, oddychnout si a nabrat nové síly tím, že jim bude zajištěna odborná a spolehlivá péče o jejich děti. Program a dohled nad dětmi zajišťovaly čtyři pracovnice odboru sociálních věcí a náhradní rodinné péče a jedna praktikantka z řad veřejnosti.

Mladá Boleslav: Odbor sociálních věcí pořádal respitní pobyt pro děti z pěstounských rodin
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Přes dvacet dětí, si zde užívalo horské přírody. Sociální pracovnice zajistily dětem bohatý program, který spočíval v zajištění výletů na vyhlídku Stráž, návštěvu muzea Galerie Starý Kravín spojenou se stezkou dřevosochání. Následovala návštěva města Rokytnice nad Jizerou a celodenní výlet do Harrachova, kde děti zavítaly na Mumlavské vodopády, podívaly se do lesnického muzea Šindelka a do sklárny. V průběhu pobytu si také užívaly bobování, stavění sněhuláka, házení sněhových koulí na terč, házely si s frisbee a chodily po slackline.

Ve večerních hodinách si děti vyráběly originální velikonoční vařečky, náramky z gumiček, škrabošky a Krakonošovu stezku. Také hrály různé společenské hry, dívaly se na Krakonošovy pohádky a poslední večer je navštívil sám pan Krakonoš, který pro ně připravil diskotéku a přinesl jim za plnění Krakonošovy stezky balíčky plné překvapení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.