Mladá Boleslav: Palác Templ bude nově patřit městu

09.03.2023 8:38 | Tisková zpráva

Palác Templ, kde už léta sídlí galerie a expozice Kultury města Mladá Boleslav, se stane majetkem města.

Mladá Boleslav: Palác Templ bude nově patřit městu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

"Po dlouhých jednáních a nelehkých argumentačních soubojích, které začaly už před mnoha lety, se nám podařilo získat od státu bezúplatně objekt Templu. Jsem moc rád, že se nám díky spolupráci s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových povedlo dotáhnout převod do zdárného konce," uvedl první náměstek primátora Jiří Bouška.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26322 lidí

Město se o Templ dlouhodobě staralo a provozovalo jeho správu, údržbu i provoz. V sklepních prostorách se nachází trvalá expozice k pravěkým a středověkým dějinám Boleslavi, první patro je pak využíváno k výstavním, koncertním a vzdělávacím účelům. Nyní se tak otevřou dveře k případným větším opravám, v jejich případě každopádně bude město investovat do svého majetku.

Na využití prostor se nic nezmění, i nadále je bude využívat Kultura města MB. Podle znaleckého posudku je cena objektu přes 11 milionů korun, které Mladá Boleslav díky bezúplatnému převodu ušetřila.

Převod majetku od státu má jasně daná pravidla, například v daném objektu příštích 20 let nesmí probíhat komerční činnost, nový majitel nesmí prostory ke komerčním účelům ani pronajímat či podnajímat.

Zvěsti o možném prodeji Templu do soukromých rukou, které se objevily na sociálních sítích, jsou tedy naprosto nepravdivé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…