Mladá Boleslav: Parkovací karty již neplatí, musíte si zaregistrovat registrační značku

28.09.2019 15:55

Zhruba třetina držitelů parkovacích oprávnění (PO) v Mladé Boleslavi stále nevzala na vědomí, že již neplatí dosavadní papírové parkovací karty, které byly umístěny za čelním sklem vozidla.

Mladá Boleslav: Parkovací karty již neplatí, musíte si zaregistrovat registrační značku
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Nositelem příslušného oprávnění se stala výhradně registrační značka vozidla (RZ) evidovaná a ověřená v databázi operátora městského parkovacího systému. V případě pochybností o platnosti vašeho PO kontaktujte společnost Městské parkovací domy (telefonicky, e-mailem či osobně). Pokud nemáte platné oprávnění, hrozí vám postih od městské policie. Ta kontrolu provádí elektronicky na základě ověření registrační značky v systému (nikoliv už tedy podle papírové karty za čelním sklem vozidla).

Nárok na parkovací oprávnění  (PO) vzniká při splnění těchto podmínek:

1)  trvalý pobyt  nebo  vlastnictví nemovitosti držitele PO ve vymezené lokalitě a u právnických osob či fyzických osob podnikajících zda mají sídlo nebo provozovnu na dané adrese (IČP).

2) právní vztah držitele PO k silničnímu motorovému vozidlu, na které je PO k dané RZ vydáno tj. technický průkaz (stačí malý OTP). Pokud není žadatel majitelem vozidla, musí společně s OTP dodat doklad potvrzující právní vztah k vozidlu na základě:
- leasingové/úvěrové smlouvy
- potvrzení o užívání firemního vozidla k soukromým účelům
- smlouvy o půjčení vozidla uzavřené s právnickými osobami či fyzickými osobami podnikajícími, které mají půjčování věcí movitých uvedené ve své činnosti

V případě osob v nájmu bez trvalého bydliště v dané lokalitě musí být žadatelem o přenosné PO vlastník nemovitosti (bytu). Osobě bez trvalého bydliště ve vymezené lokalitě nelze PO vydat.

V  případě žádosti o ověření platnosti vašeho PO k vaší RZ kontaktujte operátora MPS: tel.: 326 307 854 / 326 214 041, e-mail: info@mpdmb.cz. Kontaktní adresa: Starofarní 152, 293 01 Mladá Boleslav

Hodiny pro veřejnost: 
PO/ST 08:00 h - 12:00 h, 13:00 h - 15:00 h                                                                   
ÚT/ČT/PÁ 08:00 h - 12:00 h, 13:00 h - 16:00 h

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…