Mladá Boleslav: Po městě bylo kolem stromů rozloženo dalších 200 zálivkových vaků

18.08.2018 14:32

V Mladé Boleslavi bylo rozmístěno okolo stromů dalších 200 zálivkových vaků na vodu, které byly hned napuštěny. Vaky byly instalovány, ke stromům, které jsou suchem ohroženy kriticky.

Mladá Boleslav: Po městě bylo kolem stromů rozloženo dalších 200 zálivkových vaků
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Jde hlavně o stromy ve špatném zdravotním stavu, stromy již schnoucí a stromy v zadlážděných místech. Stromy není třeba zalévat denně, u stromů je nejlepší zalévat 1x za 3 dny, ale pořádnou dávkou vody tj. na průměrný strom vysazený ve městě 60 až 100 litrů vody podle obvodu kořenového balu.

Zavlažovací vaky se naplní vodou a tato zálivková dávka postupně vykapává skrze otvory ke kořenům dřeviny, která má mnohem víc času, aby si vodu nasákla. Tento způsob je mnohem účinnější, protože zálivka je postupná (voda kape 5 až 9 hodin) a tudíž mnohem lépe cílená. Jde o moderní metodu, která výrazně posouvá možnosti zálivky dřevin a rapidně snižuje dobu zálivky jednoho stromu. Díky tomu se s jedním kropícím vozem stihne zalít mnohem víc stromů za stejnou dobu. Naplnit závlahový vak trvá pouze vteřiny a voda nikam nestéká po povrchu. Všechna zálivková voda tak končí tam, kde má - v kořenovém systému stromů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…