Mladá Boleslav: Policie dopadla pašeráka hašiše

16.02.2013 12:57

Zadržením pětatřicetiletého muže skončila několikaměsíční práce drogových expertů z mladoboleslavské kriminálky. Již od listopadu měli informace o dodávkách hašiše ze Španělska. Intenzivní práce za použití operativně pátracích prostředků přivedla kriminalisty na stopu Čecha, který řadu let žil a pracoval ve Španělsku.

Mladá Boleslav: Policie dopadla pašeráka hašiše
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

„Díky té zkušenosti a kontaktům měl možnost drogu nakoupit a dovést. Díky různým informačním kanálům měli kriminalisté přehled o pohybu muže ve Španělsku. K nákupu drogy došlo ve městě Granada, poté se muž 4. února přes Malagu a Barcelonu přepravil letecky do Prahy,“ řekl k případu David Schön, tiskový mluvčí mladoboleslavské policie.

Cílem jeho cesty byl dům v Mladé Boleslavi. Tam několik dní dostával z těla 86 pouzder, které před cestou spolykal. Celkem v těle převezl 912 gramů kvalitního hašiše. Ve středu provedli policisté v domě zadržení muže domovní prohlídku. Pouzdra připravená k distribuci byla uschována pod podlahou jednoho z pokojů. Jedno pouzdro bylo otevřené, protože sám pašerák je uživatelem drogy. Již držení pěti gramů této drogy je trestné. Během domovní prohlídky kriminalisté zajistili také několik gramů marihuany a její semena. Výtečníkovi tak za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatelka podala podnět k návrhu na vzetí do vazby obviněného. O něm soud do současné doby nerozhodl. Zadržením tohoto muže však práce kriminalistů nekončí, během měsíců práce na tomto případu získali mnoho informací, které budou dále vyhodnocovat a použijí je v boji proti distributorům drog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mb-net.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…