Mladá Boleslav: Sysli na Radouči opět přitahují pozornost

14.04.2020 15:58

S nástupem jara a teplého slunečného počasí se naplno probudila i početná syslí kolonie na Radouči.

Mladá Boleslav: Sysli na Radouči opět přitahují pozornost
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Stovky čilých hlodavců přitahují pozornost všech návštěvníků této oblíbené lokality. Sysli jsou ideální pro pozorování či fotografování. Všichni si ale musí uvědomit, že i přes svou četnost v Mladé Boleslavi jde o kriticky ohroženého živočicha a jeho přehnané a nevhodné přikrmování mu škodí.

Mnozí návštěvníci toto odmítají pochopit a neustále přinášejí všechny možné i nemožné potraviny, přestože je na nevhodnost jejich počínání upozorňují na více místech jasné informační tabule. A pořád mějte na paměti, že i když sysli na Radouči ztratili do značné míry svoji přirozenou plachost a sami přicházejí až do těsné blízkosti lidí, jsou to pořád divoká zvířata, navíc hlodavci s ostrými zuby a možnými chorobami. Přemíra donesených potravin během sezóny začne také často zahnívat a lákat další zvířata včetně potkanů.

Pozorujte, fotografujte, ale nekrmte, nehlaďte ani jinak nekontaktujte tato zvířata. Je potřeba i ohlídat své psy, aby sysly nepronásledovali a neničili jejich nory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…